Продукти щастя

Деталі

Продукти щастя.

 

З настанням осені сонячний настрій потрібно підіймати самостійно. Є таке поняття „продукти щастя” або „mood food”. Це не міф, не видумка дієтологів, не блеф оптимістів.

 

Продукти щастя містять дуже велику кількість вітамінів та мікроелементів, які заспокоюють нервову систему та нормалізують обмін речовин та сприяють виробленню сератонину гормона, який піднімає настрій.

 

Систему продуктів щастя розробили не в Росії, а в одній з найпасмурніших столиць світу в Лондоні.

 

Отже, зміст „меню щастя”?

 

По-перше, це пер за все, фрукти. Найщасливішими продуктами вважаються продукти оптимістів: апельсини, мандарини, хурма. Крім того що в них міститься велика кількість тонізуючих вітамінів, на нервову систему позитивно впливає природна цвітотерапія. Далі йдуть банана, гранати, зелені яблука та груші. Миттєво, на рівні з апельсинами настрій піднімає фейхоа. На півдні Росії прийнято робити пюре з фейхоа, перетираючи чи перекручуючи фрукти з цукром.

 

По-друге, овочі. Чим яскравіші овочі тим краще. На першому місці розуміється морква, та помідори (не менш цілющим є нектар з цих овочів). Прекрасно піднімає настрій солодкий перець, кукурудза та червоний буряк. Та не забувайте заправляти салати зеленю.

 

По-третє практично всі ягоди. З точки зору „Mood food” найбільш цікаві лісові ягоди, але полуниця з грядки чудово піднімає настрій.

 

Четверту позицію продуктів щастя займають риба та м’ясо. Це різноманітні море продукти: тунець, форель та скумбрія. М’ясо повинно бути нежирним це турбота не тільки про вашу фігуру (хоча що краще піднімає настрій як не найкращий зовнішній вигляд). Жирне м’ясо не приносить користі на виведення його з організму проходиться багато часу. Звідси млявість зникає настрій, цей стан властивий для любителів жирненьких відбивних. Продуктами „mood food” вважається курятина, м’ясо індички та телятина.

 

В п’яту групу продуктів щастя входять сири. Найбільш „щасливими” вважаються рокфор, але якщо вид зеленої плісняви на тарілці вам не подобається задоволення він вам не доставить. Найкраще всього застосовувати сир в салатах з овочами, зеленю, оливковою олією та спеціями. Чим яскравіше, ароматній та естетичний вигляд має страва тим менше шансів залишиться у поганого настрою.

 

Рейтинг найщасливіших продуктів був би не повним, якщо б його не очолював самий –самий „щасливий” продукт. Це ж шоколад.

 

В кухнях народів світу обов’язково існують свої продукти щастя та навіть цілі блюда. До прикладу Індія це карі. В Японії суси. Одна назва тає на язиці. Суси з хризантемою, хурмою, креветками та лососем. Багатоманітність „блюд щастя” е в мексиканській та грузинській кухнях.

 

Отже, давай те споживайте продукти щастя. Запасайтеся вітамінами на зиму. Та піднімайте собі настрій в цей осінній день.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

GTranslate  

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Хто на сайті?  

На сайті 73 гостей та відсутні користувачі

   
© ALLROUNDER

Використання матеріалів сайту можливе лише при згоді адміністрації порталу та активного посилання.
Всі права захищено!

Сайти, які підтримуються службою порталу
НПУ імені М.П.Драгоманова
Інститути
Фізико-математичний інститут :: Інститут філософської освіти :: Інститут фізичного виховання та спорту :: Інженерно-педагогічний інститут :: Інститут інформатики :: Інститут іноземної філології :: Інститут історичної освіти :: Інститут корекційної педагогіки та психології :: Інститут мистецтв :: Інститут магістратури, аспіратнути та докторантури :: Інститут природничо-географічної освіти та екології :: Інститут педагогіки та психології :: Інститут перепідготовки та підвищення кваліфікації :: Інститут політології та права :: Інститут розвитку дитини :: Інститут соціології, психології та соціальних комунікацій :: Інститут соціальної роботи та управління :: Інститут української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка :: Інститут управління та економіки освіти
Факультети
Кримський гуманітарний факультет
Кафедри
Кафедра педагогчної творчості :: Кафедра педагогіки, теорія та історії педагогіки :: Кафедра методики викладання російської мови та світової літератури :: Кафедра етики та естетики :: Кафедра управління та євроінтеграції :: Кафедра філософії :: Кафедра інформатики
Персональні сайти
Андрущенко В.П. :: Бех В.П. :: Жалдак М.І. :: Борисенко В.Й. :: Франчук В.М. :: Франчук Н.П.
Інші сайти
Асоціація випускників :: Система управління електронними курсами НПУ :: Система управління електронними курсами інституту інформатики :: Система управління електронними курсами інституту інформатики (студенти) :: Простір гуманітарної комунікації :: Лабораторія археологічних досліджень :: Кабінет-музей М.П.Драгоманова :: Україна і становлення конституціоналізму в Європі :: Центр культури. НПУ